SJM
update
0
SJM Nieuws

Mondkapjes verplicht vanaf 1 decemberMondkapjes verplicht vanaf 1 december

Voor sommigen een verlossing, voor anderen een obstakel.

Hoe je het wendt of keert, 1 december gaat het gebeuren, de wettelijke mondkapjesplicht.

Wat houdt dit in?
In alle openbare, publieke ruimtes en ook in het voortgezet onderwijs wordt het dragen van een mondkapje wettelijk verplicht. Uitgangspunt is dat het hele team van de St.-Jozefmavo, leerlingen en bezoekers verplicht een mondkapje dienen te dragen voor binnenkomst en bij het voortbewegen in het gebouw. Dus onder andere; in de gangen, in de aula’s, in de trappenhuizen, bij het toiletbezoek, etc. Leerlingen die vanaf 1 december aan de entree geen mondkapje bij zich hebben, worden niet toegelaten tot de school. Waar de school tot 1 december de mondkapjes verkocht aan de deur, maken we nu bewust de keuze om deze dienst niet meer te leveren. Dit besluit is onderdeel van veiligheidsbeleid van de school en in overleg gegaan met de MR en de ouderraad.

Wat gebeurd er met mijn kind als hij/zij geen mondkapje bij zich heeft?
De leerlingen die geen mondkapje bij zich hebben worden terug naar huis gestuurd. Dit gebeurt nadat de leerlingen telefonisch contact hebben gehad met hun eigen ouders/verzorgers. U krijgt dus een telefoontje van uw eigen kind als hij/zij het mondkapje vergeten is en naar huis op- en neer moet om er één te halen. Als school zullen we controleren of een leerling contact heeft gehad met thuis en we registeren alle leerlingen die van school weggaan om een mondkapje te halen. De afwezige tijd zal als ongeoorloofd afwezig geadministreerd worden.

Wat gebeurt er in en na de les?
Gedurende de les mogen de mondkapjes af, waarbij het nu van extra belang is dat de 1,5 meter afstand tussen leerling en docent en medewerkers onderling in acht wordt genomen. Beweegt de docent zich door de klas, dan hoeft hij/zij geen mondkapje te dragen mits de 1,5 meter afstand tussen de leerlingen en docent in acht worden genomen.

Als de leerling of docent zich buiten de les verplaatst, moet het mondkapje weer opgedaan worden.

En wie gaat dat dan checken, controleren oftewel handhaven?
Het handhaven van de wettelijke plicht om een mondkapje te dragen is helaas, in lijn met winkels en andere openbare publieke ruimtes, aan de scholen zelf.

Samen helpen wij elkaar, ook door elkaar (leerlingen en collega’s) te wijzen op het gebruik.

Het zou fijn zijn als u dit vanuit thuis ook actief ondersteunt en uw zoon/dochter erop wijst om een mondkapje mee te nemen naar school en deze ook te gebruiken.Laatste nieuwsbrieven

menu