SJM
update
0
SJM Nieuws

Samen 1 taak: als het om een mondkapje gaat.Na de herfstvakantie hebben we inmiddels drie schoolweken achter de rug. Een periode waarin het dragen van een mondkapje ‘normaal’ is geworden. De nieuwe situatie vraagt van ons allemaal enige inspanning en aanpassing. De eerste schoolweek na de herfstvakantie was het te merken dat het meenemen van een mondkapje nog niet in ons systeem zat, we hebben toen ruim 200 mondkapjes uitgedeeld.

Inmiddels we zijn allemaal aan de nieuwe situatie gewend. Iedere ochtend om 08.15 uur staan de teamleiders bij de ingang van de school om de leerlingen welkom te heten en waar nodig een aantal mondkapjes te verkopen (kosten 1 euro p/s). De opbrengst gaat naar onze zusterschool in Kenia.
De bijdragen voor Kenia is opgelopen tot 45 euro.

Binnen de school blijft het dragen van een mondkapje een aandachtspunt. Met name de leswisselingen, waarbij leerlingen zich naar een ander lokalen bewegen, vraagt oplettendheid om een mondkapje op te zetten. Medewerkers doen dit in de gebouw en leerlingen kunnen elkaar helpen herinneren.
Dit werkt eenvoudig en is functioneel.

Hoe zat het ook alweer?
Het dragen van een mondkapje is verplicht en geldt voor het voortbewegen in aula’s, gangen en alle andere situaties waar de 1,5 meter tussen leerlingen, collega’s en bezoekers niet (voldoende) te waarborgen is.

Het gebruik van een mondkapje is niet verplicht indien een leerling, medewerker en bezoeker zit. Denk hierbij aan de momenten in het leslokaal, tijdens eten en drinken gedurende de pauzes en eventuele gesprekken op afspraak.

Wanneer moeten we een mondkapje vervangen?
Het RIVM raadt aan: twee keer per dag een nieuw mondkapje te gebruiken. Heb je het mondkapje omgedaan, raak de voorkant niet meer aan met je vingers. Zo zou je ziektekiemen alleen maar verder verspreiden. En heb je het kapje tussendoor afgedaan? Zet het dan niet opnieuw op maar pak een vers gewassen mondkapje of een nieuw wegwerpexemplaar.

Is het mondkapje vochtig door je adem of niezen? Verwissel 't dan ook. Het vocht dat door je mondkapje dringt kan anderen alsnog besmetten.Laatste nieuwsbrieven

menu