SJM
update
0
SJM Nieuws

St.-Jozefmavo haalt recordbedrag op voor zusterschool in KeniaSt.-Jozefmavo haalt recordbedrag op voor zusterschool in Kenia

De vlak voor de zomervakantie gehouden Jozefdag op de St.-Jozefmavo was een groot succes.
Leerlingen, personeelsleden en ouders haalden het recordbedrag van € 9.356,00 op.

De dag begon met sportieve activiteiten voor alle leerlingen. Door zich te laten sponsoren konden leerlingen kiezen voor activiteiten als bowlen, een sponsorloop, kickboksen, voetballen, dansen en een heuse mudrun. Door te sporten kwamen alle kinderen ook echt in actie voor het goede doel.
Het middagprogramma bestond uit de inmiddels traditionele Jozefmarkt. De door de ouders georganiseerde loterij en de plantenmarkt leverden een mooie bijdrage aan het uiteindelijk opgehaalde bedrag.
De dag werd afgesloten met een borrel voor oud-leerlingen.
Ongeveer 300 oud-leerlingen kwamen een kijkje nemen op hun oude school en brachten een bijdrage voor het goede doel mee.

Vanuit Kenia heeft William Obwaya, directeur van de St. Josephs secondary girls’ scool, laten weten dolblij te zijn met het opgehaalde bedrag.
Het zal onder andere gebruikt worden voor een hek rondom de school, het herstellen van de watervoorziening en het bekostiging van het onderwijs voor de allerarmste meisjes.

Via de volgende link is een impressie van de Jozefdag 2019 te zien: https://www.youtube.com/watch?v=_J3tIYM4QWU

Met vriendelijke groet, Jan Bart AdriaanseLaatste nieuwsbrieven

menu