SJM
update
0
SJM Nieuws

Vakkanjers klas 2AOnderzoeken. Ontwerpen. Maken. Presenteren. In Vakkanjer Explorer, een bijzonder lesprogramma in challengevorm, bedenken de leerlingen ideeën die de maatschappij verder helpen. Ieder vanuit zijn of haar eigen interesses en talenten. De leerlingen van klas 2 A zijn in februari begonnen met Vakkanjer Explorer, de eindpresentatie is in mei.

Ieder team krijgt bij de start van Vakkanjer Explorer een opdracht: begin een bedrijf en bedenk een technische oplossing voor een probleem. Ze gaan bijvoorbeeld aan de slag met het bedenken en maken van praktijkgerichte oplossingen om kinderen meer te laten bewegen in opdracht van de Johan Cruyff Foundation. Of ze gaan de slag met de thema’s zorg of recycle.

De leerlingen gaan onderzoeken, ontwerpen, maken en presenteren en ontdekken met dit project of techniek iets voor ze is. Tijdens het project geeft een jury tips om het idee te verbeteren. Een foute uitwerking bestaat niet: het gaat om het idee en de creativiteit.

Woensdag 13 mei het resultaat!
Inmiddels zijn de deelnemende teams enthousiast begonnen. De mooiste ideeën vliegen over tafel. Nieuwsgierig naar het eindresultaat? Op woensdag 13 mei is de afsluitende les van Vakkanjer Explorer: de teams presenteren dan hun prototype aan een vakjury. Die kiest het beste idee.

Over Vakkanjers

Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen vmbo’ers en mbo’ers hun vakmanschap al sinds 1999. Dat doen ze aan de hand van een realistische opdrachten voor een landelijke en échte opdrachtgever. Vakkanjers omvat vier projecten in een doorlopende lijn. Vanaf het eerste jaar vmbo tot en met het mbo. De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21st century skills als initiatief nemen, probleem oplossen, teamwork en klantcontact. Met deze vaardigheden hebben ze straks een streepje voor op de arbeidsmarkt.
Ontdek Vakkanjers op www.vakkanjers.nl.Laatste nieuwsbrieven

menu