SJM
update
0
Groep 8 informatie
Welkom op de St.-Jozef!

Bij het kiezen van een nieuwe school kijk je natuurlijk eerst naar het niveau dat bij jouw schooladvies past. 
Dat is logisch, maar waar let je verder op bij de keuze van de juiste school? 
Wij vinden het belangrijk dat je er “op je plek” bent, je welkom voelt en met plezier naar school gaat om echt goed onderwijs te krijgen.
Wij werken op de Jozefmavo met het School Balans Onderwijssysteem. 
Dat klinkt heel moeilijk, maar kort gezegd houden we nog meer rekening met jou. Op school, met je toekomst, met huiswerk en je vrije tijd. Hier onder lees je hoe het werkt en ontdek je of ook jij op je plek bent op de St.-Jozefmavo.

Jurriaan Govaart, teamleider leerlingen onderbouw

Minder lessen + tijd = aandacht

Met het School Balans Onderwijssysteem, gaan we slimmer om met de tijd die jij hebt te besteden per dag. 
Dat betekent dat je maar 4 of 5 vakken per dag krijgt en dat iedere les niet 45, maar 75 minuten duurt. 
Zo is er meer tijd! Tijd voor de les, maar ook voor je huiswerk, dat scheelt huiswerk thuis. En hoe fijn is het als de vakdocent er gewoon voor je is als je vragen hebt.

Komend jaar gaan we dus werken met een nieuw rooster. Waar maar maximaal 5 lessen per dag op staan en twee keer pauze.
Elke les duur 75 minuten, dat klinkt als heel lang, maar dat is juist hét voordeel voor jou, maar ook voor de docenten. 

Het is namelijk 30 minuten langer als in het oude systeem. Dat betekent dat er extra tijd is voor de les, voor meer uitleg, voor vragen en persoonlijke aandacht. Wat ook heel fijn is aan dit nieuwe systeem… Minder vakken per dag. Dat betekend dat je van minder vakken huiswerk kan krijgen én je hebt minder boeken nodig dus je rugzak is minder zwaar. 

Net als altijd bij de St.-Jozefmavo worden de praktijk en theorie vakken zoveel mogelijk afgewisseld en zijn er zo goed als nooit tussenuren. Je bent dus elke dag uiterlijk om 14.25 uit (soms 15.40 uur). 

Heb je dan ook meer tijd vrij?
Als je meer huiswerk onder begeleiding kunt doen tijdens de les, dan zou je meer vrije tijd over moeten houden. 
Het is natuurlijk niet zo dat je nooit huiswerk thuis hebt, maar het School Balans Onderwijssysteem houdt rekening met je vrije tijd. Wij geloven namelijk dat je beter op je plek bent op school als je na school tijd hebt voor je vrienden, sport en hobby’s.

Balans tussen papier en online

Om jullie vertrouwd te maken met het werken op computers, krijg je al vanaf het eerste leerjaar ICT lessen, maar daar stopt het niet mee. Je gaat werken op je eigen laptop, die je kunt gebruiken voor verschillende vakken en natuurlijk voor je huiswerk. Deze laptop wordt via school aangeboden en is voorzien van alle programma’s die je nodig zult hebben. Zo leer je er vanzelf mee werken en dat is handig voor nu én voor later als je na de Mavo verder gaat leren.

Extra ouder info: 
Laptops worden via een huurkoopregeling aangeboden via school. Zo hebben alle kinderen dezelfde laptop en altijd de laatste versies van de software en profiteert u mee van het inkoopvoordeel.

Pak je kans in de kansklas Havo

Heb jij een Mavo-Havo advies of een Havo advies? Op de St.-Jozefmavo kun je dan geplaatst worden in de Kansklas. 
Daar helpen we je ontwikkelen en mag je een jaar lang laten zien op welk niveau je kunt presteren. Met de juiste cijfers, een goede werkhouding en inzet is de overstap naar Havo 2 mogelijk. De St.-Jozefmavo heeft daar met SG Spieringshoek goede afspraken over gemaakt om soepele doorstroming naar Havo 2 mogelijk te maken. Je kan zelfs al een dag meelopen op deze school om te kijken of je de stap ook echt wilt nemen.

Om geplaatst te worden moet je aan de volgende eisen voldoen:
- Je hebt van je basisschool een Mavo/Havoadvies of een Havoadvies
- Je hebt een Citoscore op je eindtoets van 536 of hoger.

Extra kosten
De Kansklas kost € 95,- Daar krijg je extra engels bij (Anglia). Iedereen die geplaatst wordt in de Kansklas krijgt een korting van € 50,- bij inschrijving op één van de Talentgroepen. Dat is best leuk, maar denk goed na of je die extra tijd niet nodig hebt voor de Kansklas. Het is namelijk best pittig.

Aanmelden Kansklas 
Als je je gaat aanmelden op onze school kun je direct laten weten of je in aanmerking wilt komen voor de Kansklas.
Let op: Wanneer je geplaatst wordt, blijf je het volledige jaar in deze klas. Tussentijds overstappen naar een andere klas is dus niet mogelijk.

X-tra ontwikkelen in talentgroepen

Heb jij extra veel interesse in Engels (Anglia), Art, Digital science, of Sport? 
Schrijf je dan in voor de Talentgroep van jouw keuze! De Talentgroepen sluiten aan op je rooster en vinden gewoon plaats op school. Je hebt om de week een blokuur. Alleen Anglia heeft wekelijks een lesuur. Alle Talentgroepen vinden plaats in ons schoolgebouw. Bij Sport+ ga je wel regelmatig naar sportverenigingen in de directe omgeving.

ANGLIA
English is one of the most spoken languages. You will learn how to speak and write English at a higher level. Are you ready for this challenge? Anglia leidt op tot erkende certificaten, zeer waardevol bij vervolgonderwijs. 

ART
Ben je creatief? Teken of schilder je graag? Dan is onze Talentgroep Art echt iets voor jou. Je gaat je eigen kunst maken met leuke tips en trucs van je docenten. Vind je het leuk om te ontwerpen? Met de 3D-printer maak je hippe sieraden, originele telefoonhoesjes en wat je zelf maar bedenkt! 

DIGITAL SCIENCE
De toekomst vraagt om andere vaardigheden op het gebied van informatie verwerken, presentatie en creativiteit. Met deze talentgroep ben je op de toekomst voorbereid! 

SPORT+
Hou je van sporten en wil je kennismaken met andere vormen van sport? Onze gymdocenten heb- ben een zeer afwisselend programma, dat je met veel plezier zult volgen! 

THE COOLEST AND SAFEST KITCHEN EVENT
In ons laboratorium gaan wij verschillende aspecten van voeding onderzoeken en natuurlijk ook lekkere recepten maken. En je leert nog veel meer over o.a. veiligheid, productie van voedsel, etc. 

Keuze en kosten
Je mag maar één talentgroep kiezen. De praktijk leert, dat dit naast het huiswerk en allerlei andere activiteiten die leerlingen hebben, prima te doen is. De leerlingen van de Kansklas hebben standaard allemaal Anglia in hun lesrooster, maar mogen hiernaast ook een Talentgroep kiezen. 
De Talentgroepen Art, Digital Science, Dance en Sport+ kosten € 125,- per jaar. Anglia kost € 95,-. Hieruit worden alle extra kosten betaald, die gemaakt worden voor deze activiteiten. Wie tussentijds stopt met een Talentgroep krijgt geen geld retour. 

Een keer proberen?
Weet je nog niet of een Talentgroep bij je past, kom dan een keertje meelopen. De datum hiervan zal binnenkort verschijnen op deze website.

Deze aula is voor ons!

Het is best een stap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Het is prettig dat de St.-Jozef niet zo heel GROOT voelt. Juist daarom hebben wij speciaal voor de brugklassers een eigen aula.

Dit is de plek waar jij samen met de andere eerstejaars je pauze kan doorbrengen. Mooi ingericht, leuk, gezellig en zonder al die grote jongens en meiden.

Hulp van je tutor...
 

Op de St.-Jozefmavo krijgt jouw klas een paar tutoren aangewezen. Tutoren zijn leerlingen uit de 4e klas die je helpen om snel te wennen op school. Zij kunnen je helpen bij het plannen van huiswerk en maken van lastige keuzes, of bijvoorbeeld moeilijke lesstof rustig uitleggen. Je kan ze altijd aanspreken voor een vraag of een goede grap. 

Advies nodig?
Een tutor luistert naar je en kan je advies geven bij problemen. De taken van een tutor lijken dus een klein beetje op die van je mentor. Veel leerlingen vinden het fijner om persoonlijke dingen met een andere leerling te bespreken dan dat zij hierover met een docent moeten praten, juist daarom de St.-Jozef de tutoren aangesteld. Tutoren zijn er dus voor jou!

“Mijn tutor weet wat ik heb meegemaakt. Ik kan hem vertrouwen.” - Jamie, 1G 

Alle tutoren volgen een officiële training en krijgen hier een certificaat voor.

menu